Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Σεμινάρια ντίζελ

''Λίμνη Κουμουνδούρου''.
Υγροβιοντιζελότοπος 5 σε 1.
Πλωτή δεξαμενή καυσίμων - Αρχαιολογικός χώρος - Περιαστικό πάρκο - Στραγγιστήριο ΧΑΔΑ Φυλής - Υγροβιότοπος...
Μάθημα πρώτο : Εξοπλισμός.

Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό από καρστικές πηγές της Πάρνηθας.
Μετά τον εκσυγχρονισμό της με δυναμικό εξοπλισμό, οι πηγές της εμπλουτίστηκαν και παράγουν πλέον ένα εξαιρετικό μίγμα πετρελαίου, νερού και πηχτού υγρού χωματερής. Η επαναστατική μέθοδος διαχωρίζει τα παράγωγα πετρελαίου - για χρήση - και διοχετεύει το υπόλοιπο προϊόν προς βρώση ( των πουλιών ) και εμπλουτισμό του οικοσυστήματος!
Ακολουθεί ανάλυση του συστήματος :

Δεξιά το φράγμα πετρελαιοειδών γύρω από τις πηγές τροφοδοσίας. Κάτω αριστερά η απόληξη σωλήνα περισυλλογής, στο κέντρο υλικά υποστήριξης πυθμένα και στην επιφάνεια, σε διάφορες αποχρώσεις - ανάλογα της ποιότητας , τα προϊόντα καυσίμων.

Μέσα στο φράγμα.
Αριστερά, φτερωτή περιδίνησης για την άντληση των πετρελαιοειδών που αναβλύζουν σε συνθήκες σταθερής παραγωγής. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουν ''κατωκοσμικές'' συνθήκες προσομοίωσης για τη προστασία και συντήρηση του ''αγάλματος'' της Περσεφόνης στον αρχαιολογικό χώρο.

Στον δεύτερο δακτύλιο του φράγματος διακρίνεται ο εμπλουτισμός του εδάφους με τα εξελιγμένα προϊόντα και ταυτόχρονα πιστοποιείται η αντοχή τους σε όλα τα καιρικά φαινόμενα αλλά και την κλίμακα του χρόνου!

Δεξιά η αντλία συλλογής πετρελαίου, στο κέντρο η φτερωτή και το γειτνιάζον ''άγαλμα''.

Σε άλλη προοπτική, τα προϊόντα που αναβλύζουν ανάμεσα στην αντλία και την φτερωτή. Εξ αποτελέσματος, ο άρτιος σχεδιασμός για την μέγιστη απόδοση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: